Skärgårdsbåt
Skärgårdsbåt
Fjäderholmarna
Fjäderholmarna
Finnhamn
Finnhamn
Vaxholm
Vaxholm
Fjäderholmarna
Fjäderholmarna
Vaxholm
Vaxholm

Stockholms skärgård

Stockholms skärgård består av 30 000 öar, kobbar och skär. Vissa är ensliga och obebodda, andra har både restauranger och attraktioner. Det finns gott om olika båtturer att välja mellan beroende på hur länge man vill vara borta och vad man vill uppleva. Här följer ett axplock:

Fjäderholmarna Efter bara 20 minuters båtfärd från slussen når man Fjäderholmarna – vår närmaste skärgårdsö. Här finns en utmärkt restaurang, Fjäderholmarnas Krog, och i gästhamnen ligger det populära Rökeriet där man kan äta god, nyrökt fisk. Bad och promenadstigar mitt i lantidyllen.
Besök Fjäderholmarna här (extern länk).

Vaxholm En idyllisk skärgårdsstad året om med ett fint utbud av trevliga restauranger, mysiga kaféer och butiker. Strax utanför Vaxholm ligger Kastellet, ett renoverat fästningsmuseum som beskriver kustförsvarets utveckling med särskild tonvikt på skärgårdsförsvaret under 500 år.
Besök Vaxholm här (extern länk).

Finnhamn Populär skärgårdsö att besöka året runt. Ön ligger på gränsen till ytterskärgården och resan hit tar ca 2,5h. En lummig ö med gott om små vikar och klippor för bad och perfekt för vandring. Här finns café & krog och möjlighet att hyra cykel eller båt. På ön finns även en gård där besökaren kan handla grönsaker och hemlagade delikatesser i gårdsbutiken.
Besök Finnhamn här (extern länk).

Grinda En lugn och grön skärgårdsö. Långt borta från stadspulsen, men bara en timmes båtresa från stockholm. Här finns god mat på Grinda Wärdshus och vacker atmosfär. Och det stora lugnet!
Besök Grinda här (extern länk).

Fråga i receptionen så tipsar vi om vilken tur som passar er bäst!

Fler användbara länkar (externa):
Visit Skärgården
Waxholmsbolaget
Strömma Turism & Sjöfart

Sök lediga rum nu
Boka rum
HotellVandrarhemSök lediga rum