Karpdamm

Från karpdammar till modern boendeanläggning

Namnet Zinkensdamm kommer från en man vid namn Frantz Zink som på 1600-talet ägde en malmgård med trädgårdar och stora karpdammar här i trakten. Malmgården Zinkensdamm revs 1934 och ersattes med träbaracker som under 1940-, 50-, och 60-talet användes som bostäder för kvinnor som kom till Stockholm för att arbeta.

I dessa baracker startade vi vår verksamhet år 1975, dvs för över 40 år sedan. Sedan dess har barackerna rivits och ersatts med den moderna byggnad som idag utgör hotell, konferens och restaurang.

Sommarbild, blommor och Zinkensdamm hotell
Konferenslokal Henning & Lotten

Välkommen till en Urban Garden!

Idag finns här 87 hotellrum, 3 konferenssalar med tillhörande grupprum, restaurang med plats för 75 sittande, stor uteservering, matsal/festvåning och 59 hostelrum. Och vår grönskande innergård! Med vårt unika läge mitt på Södermalm; bland barer och restauranger, biografer och teatrar, shopping och museer, men ändå mitt i grönskande Tantolunden är vi det perfekta alternativet för att upptäcka Stockholm i eget tempo.

Vårt miljöarbete

Vi jobbar ständigt med att minimera vår miljöpåverkan och arbeta för ett hållbart samhälle.

Vi är certifierade av Green Key; en internationell miljömärkning för anläggningar i turistbranschen, och varje år uppdaterar vi våra miljömål. Läs 2023 års hållbarhetspolicy här.

Vi har investerat i vindkraftverket Långås 4, så all el vi förbrukar är miljövänlig.

Vi klimatkompenserar verksamheten genom att köpa utsläppsrätter av Naturskyddsföreningen.

Vi har avgett Svenska Turistföreningens hållbarhetslöfte till våra gäster.

Läs mer om Green Key Global här

Läs mer om Naturskyddsföreningen här

Läs mer om hållbarhetslöftet här

Meny
Kontakt 08-616 81 10 mail@zinkensdamm.com